In de training Mise-en-place leer je alles over je werkplek voorbereiden en de materialen. Misschien wel het belangrijkste onderdeel voor een kok is de mise-en-place.
HorecaHero
Schoonmaak- en afwassen
Een horeca keuken schoonmaken is een flink karwei maar wel van groot belang voor de hygiëne van je professionele keuken en alles wat daar gemaakt wordt.
HorecaHero
Keuken- en vaktermen
In de training Keuken- en vaktermen behandelen wij de meest voorkomende vaktermen in de horeca. Als gast kan het je soms opvallen dat het personeel allerlei termen naar elkaar roept..
HorecaHero
Frituren en veiligheid
In de training Frituren & veiligheid gaan we je leren hoe je “snacks” en “friet” bakt. Maar ook niet onbelangrijk, hoe maak je een friteuse schoon.
HorecaHero
HACCP
Iedereen die werkt in of een bedrijf heeft in de horeca krijgt te maken met de regels rondom voedselveiligheid. De term HACCP is je dan ook vast niet vreemd, maar wat is het nou precies?
HorecaHero
Sociale Hygiëne
Sociale Hygiëne is ook in 2022 een belangrijk diploma in de horeca. Organisaties en bedrijven die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank-en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen.
HorecaHero
Trends
Niets veranderd er zo snel als trends, en jeetje wat zijn het er veel. Toch hebben we voor jullie een aantal trends voor dit jaar waar we in de horeca ons voordeel mee kunnen doen op een rijtje gezet.
HorecaHero
Circle of hospitality
Van de reservering tot het afscheid, dé weg naar succes! Wat zeggen we wel en wat zeggen we niet? Als bedienend medewerker krijg je op veel verschillende manieren te maken met een gast, daarom is belangrijk dat je weet op wat voor wijze je communiceert.
HorecaHero
Hygiëne in de keuken
Tijdens de training Hygiëne in de keuken leer je alles over de “hygiëne in de keuken”. Natuurlijk komt de inhoud van de hygiënecode aan bod, maar je leert ook hoe je de regels ervan in jouw bedrijf moet toepassen.
HorecaHero
Snijtechnieken
In de training Snijtechnieken behandelen wij de meest voorkomende messen en leren we je alle snijtechnieken. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is de positie van je sturende hand.
HorecaHero
Wijnkennis verdieping
In deze cursus gaan we laten zien hoe jij je als een echte wijnkenner kan profileren. Na deze cursus weet je niet alleen hoe je een fles wijn correct moet openen, presenteren en serveren, maar ook hoe je een gast kan adviseren en hoe je bijvoorbeeld kurk herkent.
HorecaHero
Bierkennis verdieping
Je hebt tot nu toe al van alles geleerd met betrekking tot bier. Waarschijnlijk wist je al een hele hoop door wat je op je werk hebt geleerd, door de basistraining en misschien door je eigen liefde voor bier?
HorecaHero
Up- & Cross selling
Up-selling en cross-selling zijn één van de belangrijkste onderdelen voor als je werkzaam bent in de horeca.
HorecaHero
Communicatie
Communiceren: je doet het de hele dag. Je praat met je vrienden, huisgenoten/ ouders, vriend/vriendin, met je collega’s, met de grote baas, de leveranciers, je mailt met zakelijke relaties en natuurlijk ben je aan het communiceren met je gasten
HorecaHero
Cocktails
Cocktails zijn nog steeds helemaal hot in Nederland en het buitenland. Het aantal cocktailbars zit flink in de lift en mensen zijn ook steeds meer cocktails thuis gaan drinken. Maar waar komen cocktails eigenlijk vandaan en hoe maak je nu zelf een goede cocktail?
HorecaHero
Barista
Koffie speelt in onze samenleving een belangrijke rol. Jaarlijks drinken we zo’n 154 liter per hoofd van de bevolking, hetgeen neerkomt op 3¹⁄₂ kopje per dag.
HorecaHero
Allergieën & diëten
Bij deze cursus gaan we je helpen wegwijs te worden in de wereld van allergiën en dieëten. Nu iedereen gezonder wil worden, hebben gasten steeds meer vragen en eisen.
HorecaHero
Sterke dranken
Je hebt geleerd hoe je up- en cross-selling in jouw bedrijf kunt toepassen. Het blijkt dat juist bij het verbruik van digestieven nog veel winst te behalen valt!
HorecaHero
Biertraining
Bier is niet weg te denken in de horeca. Wist je dat wij gemiddeld 85 liter bier per persoon per jaar drinken?! Het is drank nummer één en vormt een groot deel van de omzet, daarom is het dus goed om ervoor te zorgen dat je weet waar je over praat!
HorecaHero
Wijntraining
In de training wijnkennis laten we je kennis maken met de verschillende soorten wijnen, wat de kenmerken van de verschillende wijnen zijn, de verschillende wijstreken maar ook hoe je ze serveert en waar je daarbij op moeten letten.
HorecaHero
Bediening
Tijdens deze cursus gaan we je de basisbeginselen van een echte HorecaHero voorleggen! Je leert hoe je een tafel moet indekken, hoe je iemand correct serveert, maar bijvoorbeeld ook de basis die je als werknemer nodig hebt om een goede gastheer te zijn en te weten waarover je praat.
HorecaHero
Gastvrijheid
Gastvrijheid? Wat is dat nu eigenlijk? In deze training gaan we je dit uitgebreid uitleggen.