Tips

De trainingen van RecreatieHero zijn leuk, uitdagend, interactief en leerzaam. In je eigen online campus wordt je in staat gesteld om je kennis te verbreden en uit te bereiden. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen? Iedereen is anders en leert tenslotte op zijn of haar manier. De een gaat vliegensvlug aan de slag, terwijl de ander juist de hakken in het zand zet. Hoe ga jij hiermee om? Bekijk nu onze tips om je alvast een eindje op weg te helpen.

Persoonlijke ontwikkeling

Het volgen van diverse trainingen is bij uitstek de manier om jezelf te ontwikkelen. De kracht van persoonlijke ontwikkeling is dat je meer regie kunt nemen over je leven. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in je dagelijkse doen en laten. Daarnaast zit je ook beter in je vel wanneer je jezelf ontwikkelt, relativeer je eenvoudiger en leer je een stuk sneller. Redenen genoeg om aan de slag te gaan, toch?

Motivatie

Een gebrek aan motivatie, we kennen het allemaal! Soms komt demotivatie voort uit de angst om te falen. Maar wat nou als je niet kan falen? Wat als je zeker weet dat je het toch wel kan? En waarom zou je het niet doen? Stilstaan bij het succes dat de trainingen van RecreatieHero opleveren werkt stimulerend. Je verlangen naar resultaat wordt groter en daarmee wordt het een stuk eenvoudiger om over te gaan tot actie. Gewoon doen dus!

Succes

Het werkt demotiverend wanneer je jezelf er continu aan herinnerd wat je allemaal (nog) moet doen. Focus daarom op wat je allemaal kan bereiken met RecreatieHero en hoe onze trainingen jou gaan helpen met je ontwikkeling. Vier je successen! Je zal zien dat dit er vaak meer zijn dan je denkt.

Haalbaarheid

Leg de lat niet te hoog! Begin met een training waar je blij van wordt. Je hoeft niet gelijk de hele training af te ronden. Je kan altijd pauze nemen en later op de dag de training hervatten. Begin met iets wat je redelijk eenvoudig en snel kan afronden. Zo creëer je een goed gevoel over jezelf, je hebt immers wat gedaan. Kleine stappen zijn behapbaar en haalbaar. Dit is de manier om leren leuk te maken.

(Leer)doelen

Stel jezelf doelen. Zo kun je zelf bepalen welke training op dat moment het best past bij je leerbehoefte. Wat wil je leren? Hoe ga je dit aanpakken? Leer je liever in de ochtend, avond of in het weekend? Geef hier eerst invulling aan voordat je direct aan de slag gaat.

Belonen

Het is belangrijk jezelf te belonen om gemotiveerd te blijven. Beloon je zelf dus als je bijvoorbeeld een training hebt afgerond. Maar ook voor de inzet die je toont! Wees trots op de stappen die je maakt en wanneer je iets nieuws hebt geleerd. Jezelf motiveren kan je leren, het is enkel een kwestie van oefenen en uittesten welke methode het beste bij jou past!

Leeromgeving

De leeromgeving van RecreatieHero is te allen tijde beschikbaar en toegankelijk via smartphone, tablet of desktop. Bepaal zelf wanneer, op welke locatie en in welk tempo je de trainingen volgt. Of je nu in de bus zit of thuis op de bank, het is aan jou om daar een keuze in te maken.

Blijf positief

Een positieve houding, kan een groot en vooral ook een goed effect hebben op je motivatie. Een positieve instelling helpt je namelijk bij het productief blijven en het voorkomen van uitstelgedrag. Bij die personen die positief starten met hun werkzaamheden en zichzelf niet toestaan afgeleid te worden, groeit vanzelf de motivatie om zaken af te ronden.

Afleiding

Bepaal voor jezelf waar je het beste kan werken. Afleiding kan van anderen komen, maar kunnen ook huishoudelijke taken zijn, zoals de was. Zonder jezelf af als je daar behoefte aan hebt en niet wilt worden gestoord. Je concentreren kan erg moeilijk zijn in een tijd waar afleiding continu op de loer ligt.

Ready, set, go!

Bovenstaande tips kun je gebruiken om jezelf in een mum van tijd te promoveren tot RecreatieHero!

Ik ben werkgever